Upptäck Moncler: En guide om märket

Om du är en modeentusiast, har du säkert hört talas om Moncler – ett varumärke som har blivit synonymt med högkvalitativ ytterkläder. Med sitt ursprung i Frankrike har detta varumärke blivit känt över hela världen på grund av sina eleganta, varma och högpresterande kläder. Så, om du vill upptäcka Moncler och dess unika egenskaper, fortsätt läsa denna guide som beskriver allt om märket och dess produkter.

 1. Historik
  Moncler grundades 1952 i Frankrike i den lilla alpby Le Monestier-de-Clermont. Märkets första specialitet var dunjackor för bergsklättrare och andra utomhusaktiviteter. Den första jackan gjordes med hjälp av en symaskin, en kamin och en varumärkeschef. Efter ett tag började Moncler tillverka jackor för allmänheten och snart blev märket synonymt med framgång, kvalitet och stil.
 2. Kvalitet
  Moncler har alltid varit känt för att tillverka kläder av högsta kvalitet, och det är ingen slump. Märkets duntäta jackor produceras i en kvalitetsprocess som tagit årtionden att utveckla. Företaget garanterar att all dun som används i deras jackor kommer från samma region och att fedren har fötts, uppfötts och slaktats på humana sätt. Även om Monclers priser kan kännas höga, får du vad du betalar för – högsta kvalitet av material och tillverkning.
 3. Stil
  Moncler har alltid varit känt för sin stil, och även om materialet i jackorna är densamma, har stilen utvecklats mycket över tiden. År 2003 blev märket en del av den italienska koncernen Remo Ruffinis varumärkesportfölj, och italienska designers har haft en stark påverkan på varumärkets estetik. Moncler kollektioner har ofta en blandning av klassisk och modern design, med en tydlig betoning på att kläderna ska vara både funktionella och eleganta.
 4. Produkter
  Moncler har nu en bred produktportfölj som innehåller jackor, västar, tröjor, skor och accessoarer. Alla produkterna är tillverkade av högsta kvalitet och kompletterar varandra för att ge en harmonisk stil. Deras mest populära produkt, jackan, finns i en mängd olika färger och stilar. Deras nuvarande kollektion omfattar en rad elegant designade plagg som varar länge.
 5. Pris
  Monclers högkvalitativa produkter reflekterar givetvis priset. Prislappen är ovanligt hög, men jämförbar med andra märken i samma kategori. Det är dock viktigt att komma ihåg att Monclers kläder är inte en förbrukningsvara – de är gjorda för att hålla i flera år. Och det är ofta dessa tidlösa, klassiska Moncler-plagg som blir investeringar man kan ha länge, länge framåt.

Moncler är definitivt en av de mest erkända tillverkarna av ytterkläder som kombinerar kvalitet, perfekt design och stil. Även om varumärket bli synonymt med dyra priser, är de starka på att skapa produkter som varar i många år framöver. Med fokus på att skapa kläder som är både funktionella och eleganta har Moncler visat hur viktigt det är att ha hög kvalitet på kläder, och hur det i sin tur ger tillfredsställelse i flera år framöver. Gör dig själv en tjänst och utforska Monclers värld av högsta kvalitet.